Vprašanje:

S sestro sva podedovali stanovanje, vsaka 1/2, ki ga ni mogoče vpisati v ZK in prodati. Ona ga občasno uporablja in se z oddajo ne strinja. Kaj lahko naredim, da s stanovanjem ne bi imela le stroškov?

 

Odgovor:

Če se sestra strinja, lahko Vašo 1/2 odkupi, ali pa ji svojo polovico podarite.

Če s sestro ne boste našli skupnega jezika, lahko sodno zahtevate delitev solastnine, pri čemer fizična delitev (denimo na 2 stanovanji) verjetno ne bo možna.

Če bo sestra v postopku izkazala večji interes nad stanovanjem, lahko sodišče določi, da pripade stanovanje njej, ona pa Vam mora Vaš delež izplačati.

Verjetno pa bo sodišče določilo prodajo stanovanja in razdelitev izkupička med vaju.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!