Vprašanje:

Prosim Vas za pomoč, pri sestavi izjave, da se odpovedujem svojega deleža pri dedovanju v korist druge osebe. Oseba od katere dedujem je še živi in se s tem tudi strinja. Kako sestavim izjavo?
 

Odgovor:

Dokler je oseba po kateri se bo dedovalo (zapustnik), še živa, je edina možnost odpovedi dediščini, da z osebo, po kateri bi dedovali, pri notarju skleneta sporazum, ki mora biti obvezno v obliki notarskega zapisa.

To lahko storite pri kateremkoli notarju (seznam notarjev).

Dediščini pa se lahko odpoveste po zapustnikovi smrti, bodisi ustno na zapuščinski razpravi, ali pa da na sodišče pošljete pisno izjavo odpovedi dediščini, ki jo lahko sestavite preko e-obrazca, ki ga najdete tu: Odpoved dediščini

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!