Vprašanje:

Lahko sestavite pogodbo o dosmrtnem preživljanju? Katere dokumente potrebujem? Overitev pri notarju?
 

Odgovor:

Na žalot ne. Pogodba o dosmrtnem preživljanju mora biti sestavljena v notarskem zapisu. To pomeni, da jo mora sestaviti notar.

Najbližjega notarja najdete tu: seznam notarjev. Predlagamo, da se obrnete na najbližjega notarja, ki vam bo svetoval vse o tem, kaj potrebuje za pripravo pogodbe.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!