Vprašanje:

Stric je umrl pred 20. leti. Po smrti je imel le tretjino gozda, dve tretjini je moja last. Ni bilo zapuščinske. Kako urediti
 
 

Odgovor:

V kolikor je zapustnik lastnik nepremičnin, zapuščinsko sodišče razpiše zapuščinsko obravnavo po uradni dolžnosti. Tako da je možno, da je obravnava bila. Vsekakor predlagamo, da zadevo preverite na sodišču.

V kolikor v kolikor obravnave ni bilo, jo lahko zahtevajo dediči sami.

e-obrazec - Zahteva za razpis zapuščinske obravnave v zapuščinskem postopku

V kolikor je sodišče že izdalo sklep o dedovanju, lahko dediči zahtevate, da izda sklep, v katerem razdeli kasneje najdeno premoženje.

e-obrazec - Predlog za izdajo novega sklepa o dedovanju, zaradi pozneje najdenega premoženja

Več lahko preberete na spodnjih povezavah:

Informiran.si -  Odgovori na pogosta vprašanja o dedovanju.

Informiran.si -  Kako poteka dedovanje, če ni oporoke?

Informiran.si -  Kaj pri dedovanju pomeni nujni delež?

Pravni e-Priročnik - Najpomembnejše informacije o dedovanju

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!