Vprašanje:

Kako ob darilni pogodbi babice vnuku napisati še odpoved o dedovanju hčerke - matere. Je edini dedič po darovalki.
 

Odgovor:

V primeru neuvedenega dedovanja (v primeru, da darovalka še ni pokojna), se odpoved opravi v obliki sporazuma, ki mora biti sestavljen v obliki notarskega zapisa. 

Po njeni smrti se mati lahko odpove dedovanju z izjavo, ki jo poda zapuščinskemu sodišču do konca zapuščinskega postopka.

e-obrazec - Odpoved dediščini

Več lahko preberete na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja o dedovanju.

Pravni e-Priročnik - Najpomembnejše informacije o dedovanju

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!