Vprašanje:

Kako je na sodišču z denarjem pokojnika, če je pooblaščenka vse izpraznila? Je možno se ne strinjati?
 

V kolikor je pooblaščenka z računa dvigala denar, vsekakor na zapuščinski razpravi zahtevajte, da predloži ustrezna dokazila, da je ta denar namenila za potrebe pokojnika.

V kolikor teh dokazil ne bo predložila, lahko dediči zahtevate, da sredstva vrne v zapuščino. V kolikor to ne bo želela in v zvezi s tem nastal spor, vas bo zapuščinsko sodišče napotilo na reševanje zadeve v pravdi.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si -  Odgovori na pogosta vprašanja o dedovanju.

Informiran.si -  Kako poteka dedovanje, če ni oporoke?

MojMaliPravnik

Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!