Vprašanje:

Z brati in sestrami smo podedovali zemljišča in objekte, katerih smo vsi solastniki. Dogovorili smo se, da si premoženje razdelimo, kako najceneje do razdelitve.
 

Odgovor:

Če je možen sporazumni dogovor, potem je najlažja pot sporazum o delitvi skupnega premoženja, v katerem boste razdelili solastnino.

Pri tem predlagamo, da se obrnete na ustreznega pravnega strokovnjaka, notarja ali odvetnika.

Če dogovor ni možen, pa bo moral nekdo od Vas na pristojno sodišče vložiti predlog za razdelitev solastnine.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!