Vprašanje:

Dedek je vse svoje premoženje s pogodbo o preužitku zapustil vnuku. Lahko jaz, kot vnukinja, dobim vpogled v pogodbo?
 

Odgovor:

Ne. Vsebina pogodbe se tiče le pogodbenih strank, torej dedka in vnutka. Vpogled lahko pridobite, v kolikor vam to omogoči katera od strank..

V kolikor je sta stranki pogodbo o dosmrtnem preživljanju vpisali v zemljiško knjigo, denimo z zaznambo o prepovedi obremenitve in odtujitve v korist vnuka, bi bil možen vpogled v listine, v kolikor bi izkazali pravni interes. V tem smislu bi bil možen vpogled tudi, v zašuščinskem oz. pravdnem postopku, kjer bi kot dedič dokazali svoj pravdni interes.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!