Vprašanje:

Lahko brat izpodbija notarski zapis o preživljanju? Sem vpisani lastnik že 1 leto, vendar ne skrbim za mamo.


Odgovor:

Predvidevamo da imate v mislih izpodbijanje pogodbe o dosmrtnem preživljanju oz. pogodbo o preužitku.

Da. Pogodbo o dosmrtnem preživljanju ali pogodbo o preužitku je mogoče izpodbijati, če gre za nesorazmerje med vrednostjo premoženja in vrednostjo prevzetih obveznosti, ali če ne izpolnjujete svojih obveznosti, ki ste jih dolžni po pogodbi opravljati.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!