Vprašanje:

Kako se deli zadetek na loteriji ob ločitvi? Srečka je bila kupljena s podedovanim denarjem.


Odgovor:

V primeru razveze zakonske zveze (ločitve) se razdeli skupno premoženje, v katerega spada premoženje ustvarjeno z delom. Torej sem ne spada premoženje, ki ga je kdo od zakoncev dobil kot darilo, ga podedoval, ali imel še pred zvezo.

Pri vprašanju, ali v skupno premoženje spada tudi loterijski zadetek, je pomembno, kako je bil loterijski zadetek (oz. loterijska srečka) pridobljena. Če je bila srečka (ali vložek), ki je bila podlaga za zadetek kupljena s prihodkom, ki je del skupnega premoženja (denimo plača), spada zadetek v skupno premoženje.

Če je kupljena z podedovanim (kot navajate) ali denarjem, ki je bilo dano kot darilo (ali pa je bila denimo samam srečka darilo), pa gre za posebno premoženje zakonca, ki ni del skupnega premoženja in se v postopku ločitve ne deli.

Več informacij o tem boste našli na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!