Vprašanje:

Koliko povprečno stane ločitev s tožbo? Prosim za spodnji in zgornji možni znesek, v kolikor je to mogoče.
 

Odgovor:

Stroški vsakega postopka so odvisni, kako postopek začnete, ali za pomoč poiščete pomoč odvetnika, kaj je dejansko predmet spora v postopku, itd...

Zato na žalost o točnih stroških ne moremo govoriti.

V vsakem primeru je potrebno plačati sodno takso v višini 72 EUR, ki pa jo mora dejansko poravnati (oz. povrniti) stranka, ki v postopku tožbo izgubi.

Med začetne stroške, ki se jim težko izognete je tudi sestava Tožbe za razvezo zakonske zveze. Preko e-obrazca: Tožba za razvezo zakonske zveze (ločitev), jo lahko izdelate po ceni 39,89 EUR.

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

Brezplačni e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!