Vprašanje:

Preživnino je 230 EUR. Partnerka ima neto plačo 550 EUR, jaz 850 EUR. Moji stroški mesečno znašajo 700 EUR. Je to realen znesek preživnine?


Odgovor:

Višino preživnine določi sodišče. Samo višino preživnine določi glede na mesečne potrebe otroka, upošteva pa tudi finančne zmožnosti obeh staršev.

Lai je znesek ustrezen nemoremo presoditi. Če smatrate, da je višina previsoka, lahko vložite tožbo na sodišče in predlagate znižanje, vendar pa boste morali dokazati upravičenost znižanja (spremenjene finančne zmožnosti oz. potrebe otroka).

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!