Vprašanje:

Kdo lahko ukrepa proti bivšemu partnerju, ki ne spoštuje odločbe sodišča, glede najinega otroka, ki je zaupan meni?
 

Odgovor:

Na žalost niste navedli, za kakšne kršitve gre s strani Vašega partnerja. Zato predlagamo, da uporabite možnost individualnega pravnega nasveta in zadevo opišete podrobneje.

Če gre za neplačevanje preživnine, lahko podate predlog za izvršbo in preživnino izterjate po sodni poti.

e-obrazec - Predlog za izvršbo - izterjava preživnine

V tem primeru lahko bivšega partnerja prijavite tudi policiji, saj je neplačevanje preživnine po 194. členu Kazenskega zakonika kaznivo dejanje.

Več informacij najdete v spodnjem članku:

Informiran.si - Kako izterjati preživnino?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!