Vprašanje:

Starši so mi podarili hišo. Kaj pripada bivšemu možu, ki je fizično pomagal pri obnovi? Jaz sem financirala, on ni zaposlen.


Odgovor:

Sama hiša ni del skupnega premoženja, saj ni bila pridobljena z delom.

V kolikor pa so bili obnova in vlaganja v hišo financirani z Vajinim skupnim premoženjem, torej premoženjem (denarjem), ki je bilo pridobljeno v času Vajine zveze z delom, spadajo ti vložki v Vajino skupno premoženje.

Mož lahko tako zahteva 1/2 teh vlaganj. Delež, ki ga lahko zahteva, je lahko tudi nižji, če bi Vi uspeli na sodišču dokazati, da je bil Vaš doprinos k skupnemu premoženju nadproporcionalno višji.

Več informacij o tem boste našli na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!