Vprašanje:

Mož je vložil tožbo za ločitev. Jaz pa ne želim ločiti in niti se ne želim izseliti iz skupnega stanovanja. Kakšen je postopek?
 

Odgovor:

Na prejeto tožbo lahko vloite odgovor, vendar pa Vam zaradi pomanjkanja informacij ne moremo svetovati, kaj na le-ta vsebuje.

Če bo mož vstrajal, da želi razvezo zakonske zveze, se boste temu težko izognili. Razlog za razvezo zakonske zveze, ki je podlaga za razvezo je nevzdržnost zakonske zveze, kar pa boste zelo težko izpodbijali.

O tem, kdo od Vaju bo ostal v stanovanju po razvezi, pa bo odločilo sodišče.

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

Brezplačni e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!