Vprašanje:

Kako se razdeli finančni dolg zakoncev v primeru ločitve s tožbo, ko se eden od zakoncev noče razvezati?
 

Odgovor:

V postopku razveze se dli skupno pemoženje zakoncev, ter tudi dolgovi, nastali za financiranje tega skupnega premoženja.

V skupno premoženje spada premoženje, ki sta ga v času zveze ustvarila z delom. Sem ne spada premoženje, ki ga je kdo od Vaju podedoval, dobil kot darilo ali imel pred zvezo.

V postopku razveze s tožbo, kjer se o delitvi zakonca ne moreta sporazumeti, o tem odloči sodišče.

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

Brezplačni e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!