Vprašanje:

Žena je odšla živeti k drugemu moškemu. Moram plačevati za njo dolg, ki ga je zapustila v zakonski skupnosti? Trenutno sva še poročena.


Odgovor:

Vsekakor v najkrajšem možnem času začnite postopke za razvezo zakonske zveze.

Če se ne bo strinjala s sporazumno razvezo, lahko sami vložite tožbo za razvezo zakonske zveze.

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

 

Vedeti morate, da se v času zveze premoženje deli med zakonca (skupno premoženje). V to skupno premoženje spada premoženje, ki ga zakonca v času zveze ustvarita z delom.

Zakonca pa si delita tudi dolgove (denimo kredit za nakup hiše, avtomobila,...) s katerimi se financira to skupno premoženje.

V kakšni meri Vi odgovarjate za ženine dolgove je v tej fazi težko reči, ker ne poznamo vseh podrobnosti. Vsekakor predlagamo, da čimprej začnete postopke razveze zakonske zveze, ter po potrebi poiščete pomoč odvetnika.

Bolj podroben opis zadeve nam lahko posredujete tudi tu...

 

Več informacij o tem boste našli na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!