Vprašanje:

Živim v tujini. Rada bi ločitev. On ne odgovarja na telefon in ne odpre vrat. Nimava skupnega premozenja, otroci so polnoletni.


Odgovor:

V Vašem primeru boste skoraj zagotovo (razen, če Vam bo uspelo prepričati moža k sodelovanju) morali vložiti tožbo za razvezo zakonske zveze.

Tožbo lahko izdelate in vložite sami (e-obrazec: Tožba za razvezo zakonske zveze (ločitev)).

V tem primeru ne potrebujete moževe privolitve oz. sodelovanja, da pričnete postopek razveze zakonske zveze (ločitve).

 

Več informacij o tem boste našli na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!