Vprašanje:

Mož je dedoval premoženje, ko sva že bila poročena. Se to premoženje deli v primeru razveze?


Odgovor:

Ne. V tem primeru gre za moževo osebno premoženje.

V primeru razveze zakonske zveze se deli skupno premoženje zakoncev.

V skupno premoženje zakoncev spada premoženje, ki ga zakonca v času zveze pridobita (ustvarita) z delom.

V skupno premoženje tako ne spada premoženje, ki ga je kdo od zakoncev imel že pred zvezo, ali premoženje, ki ga kdo od zakoncev (ne glede kdaj) dobi kot darilo ali podeduje.

Več informacij o tem boste našli na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!