Vprašanje:

Koliko stane notarski zapis in kdo oceni vrednost nepremičnine pri sporazumni razvezi izvenzakonske skupnosti?


Odgovor:

Cena sporazuma o delitvi skupnega premoženja se po notarski tarifi določi glede na vrednost skupnega premoženja. Izvleček posebnega dela notarske tarife Vam je na voljo tu: Izvleček iz posebnega dela notarske tarife.

Za konkretno oceno predlagamo, da za konkretno najbližjega notarja (seznam notarjev).

Kot osnova za odmero pristojbine se vzame vrednost celotnega premoženja. V kolikor stranki nista soglasni o vrednosti premoženja, lahko za oceno vrednosti najameta cenilca.

Več informacij o tem boste našli na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!