Vprašanje:

Sporazumna ločitev. Je možna brez delitve premoženja? Jaz imam svoje stanovanje, vse ustvarjeno v zakonu je od moža.


Odgovor:

Načeloma lahko. V Predlogu za sporazumno razvezo zakonske zveze (ki ga lahko izdelata tudi preko e-obrazca: Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)), navedete, da v času zveze nista ustvarila skupnega premoženja.

To je možnost, če ne želite svojega dela skupnega premoženja, ki je sedaj pisano na moža.

Bi pa bilo v vsakem primeru priporočljivo, da ta sporazum o delitvi vseeno sestavita. Sestavljen mora biti v obliki notarskega zapisa.

 

Več informacij o tem boste našli na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!