Vprašanje:

Partnerka je vzela kredit. Jaz sem porok. 2011 sva se razšla. Plačala ni zadnjih 3. obrokov. Banka sedaj terja mene.


Odgovor:

Na žalost bi morali tovrstna razmerja urediti že v postopku razveze s partnerko.

Pogodbo o poroštvu imate sklenjeno z banko, ne glede na Vajino trenutno razmerje s partnerko.

Predlagamo, da kontaktirate banko, ter se poskusite dogovoriti o prenehanju tega načina zavarovanja, oz. da svojo terjatev zavaruje drugače (denimo z izvršbo proti Vaši bivši partnerki).

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!