Vprašanje:

Lahko tašča z izročilno pogodbo izroči 1/2 stanovanja zetu? Kakšen bi bil v tem primeru davek?


Odgovor:

Izročilna pogodba se lahko sklene med izročiteljem, ter njegovimi potomci.

Predlagamo, da se obrnete na najbližjega notarja (seznam notarjev), ki Vam bo predlagal, katera druga pogodba (denimo darilna pogodba za primer smrti, pogodbo o dosmrtnem preživljanju, pogodba o preužitku...), bi bila za Vas najbolj primerna.

V vsakem primeru, ste kot zet, z vidika davka na dediščine in darila, davka oproščeni.

Davek na dediščine in darila - Kakšen je davek če nekaj dobimo oz. podedujemo?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!