Vprašanje:

Ob ločitvi solastnine ne bova delila. Otrok: 22 letni študent. Ali je cenejše ločitev s tožbo ali sporazumna ločitev?
 

Odgovor:

Vsekakor Vam predlagamo, da vprašanje skupnega premoženja uredita že v postopku razveze zakonske zveze.

Sama odločitev ali predlagati sporazumno razvezo ali razvezo s tožbo je odvisna predvsem od tega, ali se bosta sporazumela o delitvi premoženja (če ga bosta delila v postopku razveze), ter ali razvezo želita oba.

Če premoženja v postopku razveze ne bosta delila, je vsekakor bolj priporočljiva sporazumna razveza, saj je običajno hitrejša, stroški pa so v obeh primerih enaki.

 

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

Brezplačni e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!