Vprašanje:

Na koga se najprej obrnem, ko se odločim za ločitev? Potrebujem odvetnika, glede na to, da ločitev ne bo sporazumna?
 

Odgovor:

Začetek ločitve pričnete na pristojnem sodišču.

V primeru tožbe, pošljete tožbo (ki jo lahko izdelate tudi preko e-obrazca: Tožba za razvezo zakonske zveze (ločitev)), na okrožno sodišče, ki je pristojno za območje, kjer prebiva Vaš zakonec.

Za sam postopek odvetnika ne potrebujete, ja pa priporočljivo, da pomoč odvetnika vseeno poiščete, če predvidevate, da bo šlo za zapleten in pravno zahteven postopek.

 

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

Brezplačni e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!