Vprašanje:

Ker ima izvenzakonska zveza enake pravne posledice, kot zakonska me zanima, kakšen je postopek za njeno prekinitev?
 

Odgovor:

Ker izvenzakonska zveza formalno ni nikoli sklenjena, tudi ob razpadu ni potrebno predlagati njene razveze.

Izvenzaonska partnerja morata (v primeru da obstaja) razdeliti skupno premoženje, kar storita v obliki notarskega zapisa (seznam notarjev).

V primeru, da je treba urediti preživljanje skupnih otrok, izvenzakonska partnerja to storita tako, da na pristojno sodišče pošljeta predlog za izdajo sklepa o preživnini in dodelitvi mladoletnega otroka.

Tak predlog lahko izdelate tudi s pomočjo e-obrazca: Predlog za izdajo sklepa o preživnini in dodelitvi mladoletnega otroka ob razvezi zunajzakonske zveze.

Več si lahko preberete v članku:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!