Vprašanje:

Sin se je poročil in ima že od prej kredit za mojo nepremičnino. Me lahko snaha toži za vlaganje ob ločitvi?
 

Odgovor:

V skupno premoženje zakoncev spada premoženje, ki ga zakonca ustvarita v času zveze z delom. Skupno premoženje tako predstavlja tudi premoženje v vrednosti oz. delu, ki se financira oz. odplačuje s prihodkom zasluženim v času zveze.

Snaha bi tako lahko zahtevala za povračilo svojega dela (predvidoma 1/2) skupnega premoženja, ki sta ga v času zveze z vašim sinom namenila v povečanje vrednosti vašega premoženja.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!