Vprašanje:

 

Odgovor:

Vsekakor v prvem koraku predlagamo, da se obrne na policijo in zoper sina poda prijavo zaradi nasilja. Predlagamo tudi, da se po pomoč obrne na pristojni CSD.

Za konkreten odgovor bi vsekakor morali podrobneje poznati okoliščine same zadeve. Predvidevamo pa, da sin živi v njeni nepremičnini, brez pravne podlage. V prvem koraku lahko po določilih Zakona o preprečevanju nasilja v družini, sodišče povzročitelju nasilja, ki je žrtev telesno poškodoval, ali ji je prizadejal škodo na zdravju, ali je drugače protipravno posegel v njeno dostojanstvo ali druge osebnostne pravice, za največ 12 mesecev prepove vstopiti v stanovanje, v katerem živi žrtev in prepove zadrževati se v določeni bližini stanovanja, v katerem živi žrtev.

Kar se tiče trajnostne izselitve, pa lahko zoper sina vloži tožbo za izselitev na podlagi 111. člena Stanovanjskega zakona in kasneje, v kolikor sin sodbe ne bi spoštoval, tudi prisilno izvršbo in izpraznitev stanovanja.

e-obrazec - Predlog za izvršbo na podlagi izvršilnega naslova- izpraznitev in izročitev nepremičnine (stanovanja, hiše...)

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Nasilje v družini - Najpomembnejše o prepovedi nasilja in fizičnega kaznovanja

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!