Vprašanje:

Moja mama zaradi dementnosti potrebuje skrbnika. Kakšen je postopek?


Odgovor:

Če želite, da se materi odvzame poslovna sposobnost in postavi skrbnika, morate na pristojno sodišče najprej vložiti predlog za odvzem poslovne sposodnosti.

Če je predlog utemeljen, bo sodišče mami odvzelo poslovno sposodnost, ter naložilo pristojnemu CSD-ju, da določi skrbnika.

V prvem koraku predlagamo, da kontaktirate pristojni CSD, kjer boste dobili več informacij.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!