Vprašanje:

Julija bom vložila zahtevo za ločitev. Glede na to, da bodo sodne počitnice, kdaj je zadeva v obdelavi in koliko znašajo stroški?
 

Odgovor:

Težko komentiramo kako bo potekala konkretna zadeva, je pa delo sodišč med počitnicami zelo omejeno.

Med počitnicami ne vročajo sodnih pisanj, prav tako ne tečejo procesni roki. Torej je realno pričakovati, da se bo Vaša zadeva dejansko pričela šele po sodnih počitnicah.

Ob vložitvi zahteve za ločitev (sporazumni predlog ali tožba), se plača sodna taksa v višini 72 EUR.

 

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

Brezplačni e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!