Vprašanje:

Starši so mi podarili nepremičnino z darilno pogodbo. Na njej sva z ženo postavila hišo. Kako v tem primeru ob ločitvi?
 

Odgovor:

V skupno premoženje spada premoženje, ki ga zakonca v času zveze pridobita z delom. V skupno premoženje ne spada premoženje, ki ga zakonca pridobita kot darilo ali ga podedujeta. Prav tako v skupno premoženje ne spada premoženje, ki ga imata zakonca že pred zvezo.

Parcela, ki ste jo prejeli kot darilo je vaše osebno premoženje in ni del skupnega premoženja. Kot skupno premoženje se smatra, v kolikor je bilo ustvarjena z delom, nepremičnina, ki sta jo zgradila. Torej vrednost celotne nepremičnine, zmanjšana za vrednost darila, torej parcele.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

Informiran.si - Kaj morate vedeti o darilni pogodbi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!