Vprašanje:

Izven zakonski partner skriva dohodke (lastno podjetje, oddaja nepremičnin...), dogovor o višini preživnine ni mogoč. Kaj lahko storim?


Odgovor:

Lepo pozdravljeni. Predvidevamo, da gre tu za razpaz izvenzakonske zveze.

Če dogovor med Vami in partnerjem glede preživnine ni mogoč, Vama lahko pri tem pomaga pristojni CSD.

Če v tem primeru dogovor ne bo mogoč, pa Vam na žalost ne ostane drugega, kot da pristojno sodišče vložite tožbo in preživnino iztožite.

 

Več o tem si lahko preberete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!