Vprašanje:

Kakšno pogodbo si premoženje razdelita bivša zakonca? Je potrebno podati odobritev na UE in upoštevati 85. čl. DZ?

Odgovor:

Sporazum o delitvi skupnega premoženja zakoncev mora biti sestavljen v obliki izvršljivega notarskega zapisa. Sporazum mora tako pripraviti in sestaviti notar v obliki izvršljivega notarskega zapisa.

Glede na to, da je zakonska zveza razvezana sklepamo, da je skupno premoženje, ustvarjeno v zakonski zvezi razdeljeno, tako da gre sedaj za delitev solastnine. Solastnino lahko razdelita v obliki pogodbe oz. sporazuma o delitvi solastnine. Zahtevana je pisna oblika, v izogib morebitnim zapletom pa predlagamo obliko notarskega zapisa.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj sodi v skupno premoženje zakoncev?

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!