Vprašanje:

Lahko oče nepremičnino prepiše na mojo punco? Nisva poročena. Mora biti prijavljena na tem naslovu (je lahko začasno)?
 

Odgovor:

Oče lahko svoje premoženje podari komurkoli (tudi Vaši partnerki). Pri tem ni potrebno, da ima na nepremičnini prijavljen naslov bivanja.

Bosta pa morala za odmero davka dokazati, da obstaja zunajzakonska zveza med Vami in partnerko. V tem primeru bo partnerka opravičena plačila davka.

Več informacij o tem boste našli na naslednjhi povezavah:

Informiran.si - Darilna pogodba - Kako podariti avtomobil ali hišo...?

Informiran.si - Kaj morate vedeti o darilni pogodbi?

Informiran.si - Kakšen je davek, če nekaj dobimo oz. podedujemo?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!