Vprašanje:

Stara sem 17 in malo več. Kaj bi se zgodilo, če bi se odselila od doma in šla živet drugam? Bi me lahko policisti odpeljali domov?


Odgovor:

Po določilih Družinskega zakonika, morajo vaši starši, vsaj do vaše polnoletnosti skrbeti za vaše življenje in zdravje, vas varovati, negovati in vzgajati ter nadzorovati.

Kaj konkretno bi se zgodilo, je nemogoče napovedati. V primeru težav, vsekakor predlagamo, da poiščete ustrezno pomoč. V kolikor je to potrebno, se lahko obrnete tudi na svoj pristojni CSD.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!