Vprašanje:

Na dražbi sem kupil nepremičnino. Kdaj pričakujemo sklep dražbe? Kdaj je rok plačila kupnine?
 

Odgovor:

V primeru nakupa v okviru izvršilnega postopka, sodišče izda sklep, s katerim domakne nepremičnino, prodano z neposredno pogodbo, ko ugotovi, da so izpolnjeni pogoji za veljavnost prodaje.

Sklep o domiku vroči vsem, katerim je vročilo odredbo o prodaji, ter kupcu. 

Roka za izdajo sklepa zakon ne določa.

Rok, v katerem mora kupec položiti kupnino, je določen v pogojih prodaje. Ta rok ne sme biti daljši od 6. mesecev od dneva prodaje.

V primeru stečajnega postopka, po koncu dražbe voditelj dražbe razglasi dražitelja, ki je na dražbi uspel, in ga obvesti o času sklenitve pisne pogodbe, ki ne sme biti pozneje kot tri delovne dni po koncu dražbe.

V primeru nakupa v okviru stečajnega postopka, je rok za plačilo kupnine določen v razpisu javne dražbe in ne sme biti daljši od treh mesecev po sklenitvi prodajne pogodbe.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!