Vprašanje:

Imam sklep o izselitvi moža. Zaradi nasilja določen je izvršitelj. Kdo ga plača? Kako to poteka?
 

Odgovor:

Predvidevamo, da ste na podlagi pravnomočnega izvršljivega naslova (predvidoma sodbe sodišča) že vložili predlog za izvršbo za izselitev.

e-obrazec - Predlog za izvršbo na podlagi izvršilnega naslova- izpraznitev in izročitev nepremičnine (stanovanja, hiše...)

Stroške izvršitelja oz. varščino založite vi, vam pa jih je dolžan mož povrniti. Izselitev opravi izvršitelj, pri čemer lahko za pomoč (v kolikor pričakuje odpor) zaprosi tudi posredovanje policije.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!