Vprašanje:

Sem pred rubežem. Upniki so mi poslali za odložitev. Od plače mi trgajo dolg, obveščen o tem nisem bil. Je to pravilno?
 

Odgovor:

Da bi lahko podali konkreten predlog, bi morali vedeti več o zadevi, ter preučiti dokument, oz. predlog, ki ste ga prejeli s strani upnika.

Upnik lahko sodišču predlaga odlog izvršbe za največ eno leto. Pri tem mora (predvidevamo, da se je izvršba že pričela) priložiti listino, iz katere izhaja soglasje dolžnika z odlogom.

e-obrazec - Predlog upnika za odlog izvršbe

e-obrazec - Sporazum o obročnem odplačilu dolga

V kolikor ima upnik voljo, izvršbo odložiti in se z vami dogovoriti za obročno plačilo, vsekakor predlagamo, da se z njim pogovorite, njegov predlog preučite in ga, v kolikor je za vas sprejemljiv, sprejmete.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako se izogniti hudim posledicam, ki jih lahko prinese izvršba.

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, kaj storiti, ko smo prezadolženi

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, ki jih morate kot dolžnik poznati o izvršbi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!