Vprašanje:

Za hišo (lasti 1/2) imam hipotekarni kredit. V njen biva bivši partner (last 1/2), ki noče plačevati pol obroka. Kako naprej?
 

Odgovor:

Predvidevamo, da je zadeva nastala v okviru zunajzakonske zveze, po razpadu pa nista rešila vprašanja skupnega premoženja.

Vsekakor predlagamo da, se s partnerjem dogovorita o načinu poplačila kredita in delitvi nepremičnine. V dogovor vsekakor vključite tudi hipotekarnega upnika, torej banko, ki bo morala, v kolikor bo drugačen od trenutnega, vajin dogovor potrditi. 

V kolikor do dogovora ne bo prišlo in ne boste poplačali kredita, bo banka unovčila zavarovanje, torej hipoteko.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!