Vprašanje:

Decembra 2017 sem imel izvršbo ki je bila poplačana naslednji mesec. Sedaj je vknjižena pri sisbonu pod napačno kodo.

Odgovor:

V kolikor se v sistemu SISBON nahajajo nepravilni podatki, lahko vložite pisno zahtevo za spremembo oz. popravek pri članu, ki je upravljavec teh podatkov v smislu predpisov o varstvu osebnih podatkov ali pri upravljavcu.

Obrazec: Zahteva komitenta za popravek osebnih podatkov v SISBON

Obrazec osebno oddate pri tistem članu, pri katerem je bil sklenjen posel, ali pri Banki Slovenije.

V 10. dneh od prejema zahteve morajo bodisi popraviti podatke ali pa vas obvestiti zakaj podatkov ne bodo spremenili.

So pa podatki o izvršbi v sistemu SISBON shranjeni še 4 leta po končanju postopka davčne, upravne ali sodne izvršbe.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!