Vprašanje:

Kupila sem avto za 500 EUR. Sedaj sem od odvetnika prejela opomin pred tožbo zaradi "neplačila" kupnine. Kaj lahko storim?

Odgovor:

V kolikor kupnine res niste poravnali, jo poravnajte, oz. se z upnikom dogovorite za poplačilo.

V kolikor ste kupnino poravnali, predlagamo, da dopis zavrnete in v primeru izvršbe vložite ugovor zoper sklep o izvršbi. V kolikor pogodba ni bila pripravljena v obliki notarskega zapisa, oz. ni bil izdan račun, bo moral upnik pred izvršbo vložiti tožbo in dokazati dejanski obstoj dolga.

e-obrazec - Dopis

e-obrazec - Ugovor dolžnika zoper sklep o izvršbi, ker je dolg poravnal

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, kaj storiti, ko smo prezadolženi

Informiran.si - Kako se izogniti hudim posledicam, ki jih lahko prinese izvršba?

Informiran.si - Katere so glavne spremembe, ki sta jih prinesli noveli Zakona o izvršbi in zavarovanju (ZIZ-J in ZIZ-K)?

Informiran.si - Katere so glavne spremembe, ki jih prinaša novela Zakona o izvršbi in zavarovanju ZIZ-L?

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!