Vprašanje:

Partner ima izvršbo. Ne iz poslovnih razlogov. Lahko odpre s. p in kaj to pomeni glede financ?
 

Odgovor:

Samostojni podjetnik odgovarja za svoje obveznosti z vsem svojim premoženjem ne glede ali gre za terjatve iz poslovanja ali iz naslova privatnega življenja.

Tako lahko upniki terjajo partnerja za njegove obveznosti, ki niso nastale iz poslovne aktivnosti tudi tako, da predlagajo izvršbo na premoženje, ki ga je ustvaril v okviru poslovanja. Seveda velja tudi obratno.

Kar se tiče registracije dejavnosti oz. odprtja s.p.-ja, omejitve opredeljuje 10.a člen Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1).

Več o tem lahko preberete spodaj:

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, ki jih morate kot dolžnik poznati o izvršbi

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, kaj storiti, ko smo prezadolženi

Informiran.si - Kako se izogniti hudim posledicam, ki jih lahko prinese izvršba.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!