Vprašanje:

Na TRR imam izvršbo in vnovčitev menice. Prejela sem osebni dohodek, ampak banka mi ne da niti centa. Je to prav?
 

Odgovor:

Menični upnik se lahko poplača le do višine sredstev, ki so na voljo na dolžnikovem računu. Za preostali znesek lahko upnik vložiti predlog za izvršbo na podlagi menice kot verodostojne listine.

V postopku unovčenja menice ni omejitev glede sredstev, ki morajo ostati na računu dolžnika, kar pa velja v postopku  izvršbe.

Za konkreten odgovor je potrebno preveriti konkreten primer, načeloma pa iz navedenega ni razbrati morebitnih nepravilnosti.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj je izvršnica in kako jo uporabljati?

Informiran.si - Izvršba na podlagi verodostojne listine

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, ki jih morate kot dolžnik poznati o izvršbi

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov za upnike v postopku izvršbe

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!