Vprašanje:

Kaj pomeni predpogodba pri odkup z najemom nepremičnine. Sem jaz kot kupec s to pogodbo zaščitena?
 

Odgovor:

V predpogodbi se stranki zavežeta, da bosta pozneje sklenili glavno pogodbo.

Predpogodba stranki zavezuje, če vsebuje bistvene sestavine glavne pogodbe, pri čemer pa stranki ne zavezuje, če so se okoliščine od sklenitve predpogodbe tako spremenile, da ob takih okoliščinah takrat sploh ne bi bila sklenjena.

Sklenitev glavne pogodbe lahko stranki zahtevata v šestih mesecih od datuma določenega za njeno sklenitev. Če rok za sklenitev ni bil določen, pa šest mesecev od dneva, ko bi po naravi posla in okoliščinah pogodba morala biti sklenjena.

Če je za glavno pogodbo predpisana določena oblika, mora biti tudi predpogodba v tej obliki, drugače je neveljavna in strank ne zavezuje k sklenitvi glavne pogodbe.

Za to, v kakšni meri Vas predpogodba kot kupca ščiti, brez pregleda same predpogodbe ne moremo trditi. Predlagamo, da nam jo posredujete v pregled preko storitve Individualni pravni nasvet.

Več o pogodbah lahko preberete v e-Priročniku: Osnovno o pogodbah

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!