Vprašanje:

Kako odjaviti osebo iz stanovanja, če tega sama ne stori?
 

Odgovor:

Na svoji upravni enoti lahko sprožite postopek ugotavljanja dejanskega bivališča. Upravna enota bo v postopku ugotovila dejanski naslov bivališča osebe in na tem naslovu prijavila njeno stalno bivališče, na vašem naslovu pa ga odjavila.

V kolikor upravna enota ne bo ugotovila dejanskega bivališča, bo prijavila zakonsko stalno bivališče na naslovu občine v kateri oseba prebiva.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!