Vprašanje:

Pogodbo za najemu stanovanja določa najemnino 200€ na roko pa še 250 EUR. Me lahko vrže iz stanovanje, ker je to na roko ni nikjer zavedeno?
 

Odgovor:

Višina najemnine ter način in roke plačevanja mora določati najemna pogodba.

e-obrazec - Najemna pogodba za stanovanje ali hišo

Kot najemnim ste tako dolžni plačevati najemnino v višini, ki je določena v najemni pogodbi. V kolikor to počnete, ne gre za kršitev najemne pogodbe in najemodajalec ne more podati odpovedi iz krivdnega razloga.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdaj lahko lastnik odpove najem najemniku, ki krši najemno pogodbo?

Informiran.si - Na kaj paziti pri najemu oz. oddaji stanovanja?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!