Vprašanje:

Lastnik nepremičnine ne more več plačevati kredita.  Mi jo lahko da, za prevzem kredita? Vrednost je večja od dajatve.
 

Odgovor:

Kolikor razumemo, bi želeli prevzeti lastništvo nepremičnine, v zameno, za odplačilo kredita.

Običajno se v takšnih primerih sklene prodajna pogodba, pri čemer se ob plačilu kupnine najprej poplačal hipotekarnega upnika, ki izda izbrisno dovoljenje, na podlagi katerega se hipoteka izbriše iz zemljiške knjige.

e-obrazec - Prodajna pogodba za nepremičnino

Možno je tudi reprogramirati kredit. Torej, da vi kot kupec najamete nov kredit, s katerim se plača kupnina oz. s katerim se poplača stari kredit. Ne morete pa preprosto prevzeti starega kredita.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!