Vprašanje:

Koliko znaša davek in strošek darilne pogodbe za prepis dela hiše na brata? Vrednost cca 7500€. Do 10.000 je 5% davka ali več?
 

Odgovor:

Pri vrednosti darila 7.500,00 EUR, brata bratu (II. dedni red), znaša davek na dediščine in darila 675,00 EUR. 

Tako je. Darilo dano v II. dednem redu, do vrednosti 10.000,00 EUR se obdavči po 5% stopnji.

Cena priprave pogodbe je odvisna od načina, kako jo boste pripravili. Uporabite lahko e-obrazec, kjer je cena priprave 29,90 EUR.

e-obrazec - Darilna pogodba za nepremičnino

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Darilna pogodba - Kako podariti avtomobil ali hišo...?

Informiran.si - Kako poteka vpis v zemljiško knjigo po 1.5.2011?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!