Vprašanje:

Kako naj odjavim partnerja iz stalnega naslova? On se noče izseliti sam. Meni grozijo rubeži, zaradi njegovih dolgov.
 

Odgovor:

Kolikor razumemo, med vama ne obstaja zveza, niti partner ne prebiva na tem naslovu.

V kolikor med vama ni več zveze in biva na tem naslovu in za to nima vašega soglasja, vložite tožbo na podlagi 101. člena Stanovanjskega zakona. Oseba, ki uporablja stanovanje, pa z lastnikom ni sklenila najemne pogodbe oziroma ni podaljšala najemne pogodbe, sklenjene za določen čas, uporablja stanovanje nezakonito.

V kolikor ima na vašem naslovu le prijavljeno stalno bivališče, lahko na upravni enoti sprožite postopek za ugotavljanje dejanskega bivališča. Upravna enota bo nato sprožila postopek in prijavila stalno bivališče na naslovu, kjer partner dejansko prebiva.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!