Vprašanje:

Mi mora najemodajalec pokazati položnice za stroške, ali lahko oblikuje cene za 50% dražje?

Odgovor:

Vsekakor bi bilo potrebno preveriti določila vaše najemne pogodbe. 

V kolikor vam najemodajalec ne predloži dokazov za zaračunane stroške, predlagamo, da se obrnete ustrezno pravno pomoč, kjer lahko v vašem imenu pozovejo najemodajalko k predložitvi obračunov. Prav tako bi bilo potrebno preveriti možnosti glede odstopa od najemne pogodbe.

V primeru nesodelovanja predlagamo, da se obrnete tudi na stanovanjsko inšpekcijo in podate prijavo zoper najemodajalca.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako in kdaj se odmeri davek od oddajanja premoženja v najem?

Informiran.si - Na kaj paziti pri najemu oz. oddaji stanovanja?

Informiran.si - Kdo in kdaj potrebuje energetsko izkaznico?

Pravni e-Priročnik - Kako kupiti, prodati, najeti, oddati nepremičnino

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!